lördag 23 augusti 2014

Vecka 34

Hej!

Denna vecka var det först sommarEftis i två dagar, många i personalen planerade och förberedde inför onsdagen och detta läsår.

I klass 1-2 har vi haft en jättebra start varje dag. Efter mellis har vi ställt oss i en stor ring allesammans. Där har barnen fått lära sig namnen på oss i personalen. Sedan har Linda S och Rasmus ropat upp ca 15 barn och gått till Apotekarängen för namnlekar. Här har de fått möjlighet att lära namnen på och se barn från de olika fyra klasserna.

De som varit kvar på skolgården har leka/sporta fritt och måla en tågvagn. Dessa tågvagnar bildar ett namntåg som nu sätts upp på väggen nere i vår Eftisavdelning. När man gör sin tågvagn ingår det att: måla vattenfärg, skriva sitt namn med tusch och klippa ut vagnen. Flera viktiga moment!

Alla barn kommer att få ett varsitt rithäfte, där man kan samla alla sina teckningar. När det är slut får man ta hem det och får ett nytt. I rithäftet ritar man fina och noggranna teckningar, vill man klippa och klistra eller göra annat pyssel med papper gör vi det i verkstaden med annat papper.
Denna tågvagn blir namnskylten till det första rithäftet, så får de kvar den på ett smart sätt.

Claudia kommer inte vara med oss på eftermiddagarna då hon får för mycket undervisningstid. Virpi är med oss under nästa vecka några dagar och vi kommer ta in ytterligare någon, återkommer om det.

Tekniken gör att det inte kunnat levereras några bilder denna vecka återkommer med dem så fort det går.

Vi ser fram emot nästa vecka och resten av läsåret!

Anita, Linda S, Marta, Rasmus, Sirin och Virpi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar