fredag 13 mars 2015

Vecka 11

Idag (fredag) har vi haft Andra chansen i vår Melodifestival. Totalt sju stycken bidrag (från våra tidigare deltävlingar) ville ställa upp i Andra chansen för att försöka ta sig till den stora finalen. 
De tävlande bidragen var: 
EMSE med Jag är fri, Sofie med Mamma mia, Oliver med Popular, Hanna med Slå dig fri, Noah, Adam och Simon med 20 000 special, Charlie med Sean den förste banan och Tyra med Popular. 
Alla artister och programledarna gjorde ett superbra framträdande! 

Programledarna och artisterna hade genrep i torsdags där de fick öva inför fredagens tillställning, man märkte tydligt att barnen börjar ”bli varma i kläderna” (alla hade ju stått på Mello-scenen förut…) och det krävdes inte så lång tid för genrepet denna vecka, istället fick deltagarna lite tips på hur man håller i mikrofonen och hur man kan tänka om man känner sig lite nervös för att stå inför publik… Det planerades också vilka kläder, smink och smycken man vill ha på sig och så fick artisterna göra låtlappar till röstningsaffischen. Roligt att se hur engagerade och kreativa barnen är.
/Linda Strandvall

Här kommer några bilder från Andra chansen:
                                                                       Ljudteknikern...
                                  


                                                               Röstningsaffichen...


Bilder från torsdagen ute. 

 Läsande barn.


Här går Simon igenom de rätta svaren från tipspromenaden om allemansrätten som Hjortar och Rävar tipspromenaden gick i Blåbärsskogen i onsdags. 
Samma sak gjorde Girafferna och Zebrorna dagarna innan.


 Vi har nu i personalgrupen i klass 1-2 Eftis planerat upp våren och har bestämt att vi ska ha någon vuxenstyrd aktivitet såväl i Blåbärsskogen, ute på skolgården och inne i verkstaden. Vi har alla i personalgruppen fått vårt eget ansvarsområde där vi ska ha planerat en aktivitet och hålla i den. Detta ger barnen utvecklande verksamhet som även är vuxenstyrd vilket kan vara skönt för barnen.
             En del av aktiviteterna kommer att vara frivilliga och andra vill vi att barnen ska göra.


               Denna torsdag hade Johanna ansvar för en vuxenstyrd aktivitet ute och hon ledde då 
Draken och prinsessan vilket var uppskattat av ett helt gäng barn.Vi har av en förälder fått in jättemycket vitt tyg på rulle, jag tänkte att detta måste vi kunna måla på. Så sagt och gjort tog jag, Marta och Simon ut vaxduk, träskiva, färger, penslar. Så frågade jag några killar i tvåan om de ville måla av slottet. Det ville de och så satte de igång.... 

Sedan kom dessa tjejer i ettan och ville göra samma sak:Här hänger två konstverk med förlagan bakom, så underbart!


Tack för en rolig vecka där solen och värmen äntligen kom och 
gav oss en glimt av hur vårt UteEftis brukar vara:
Ute i luften med sol och aktiviteter i alla hörn. 
Man kan faktiskt göra allting ute!

//Personalen i klass 1-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar