söndag 20 september 2015

Vecka 38

Först i denna blogg vill jag säga hur fantastisk denna grupp av klasser är på att delta och vilja lära sig nya saker under fredagskul. Vi har många barn som stannar kvar och är med!

Varför har vi fredagskul och varför vill vi att alla är med?

Jo, vi har fyra klasser på vår Eftis avdelning och vi ses väldigt sällan alla samtidigt. Under veckan slutar klasserna tvåorna samtidigt men treorna olika tider vissa dagar. Barnen väljer ju sedan på Eftis vad de vill göra av vuxenstyrda aktiviteter eller barnstyrda aktiviteter. Så på fredagarna har vi sett till att alla ses och att vi vuxna har en aktivitet som gör att vi ser varandra och lär känna varandra. Har vi tex grupptävlingar blandar vi alltid alla fyra klasser. 

Vi vill också öka barnens komfortzoner, alltså ge dem fler områden som de känner sig komfortabla i. Detta gäller också att bli komfortabel med att lyssna på dikter och musik som de annars kanske inte skulle komma i kontakt med. 

Vi i personalen försöker hitta så varierat utbud som möjligt och nu när de är åk 2-3 kan vi lägga till lite mer komplicerade fredagskul. 

I fredags pratade vi efter linedancestunden om hur du som enskilt barn kan förstöra ett annans barns favorit fredagskul om du inte bjuder till och försöker delta. Alla behöver inte älska alla olika fredagskul, men av respekt och hänsyn till varandra ska vi inte störa under den lilla stunden som fredagskul brukar pågå. Och så förklarade vi ungefär det som står i texten ovanför.

Låt gärna era barn vara kvar till klockan 15.00 på fredagarna!

Nu till veckans fredagskul som var linedance. My hade koreograferat steg till en typisk countrylåt och så hade vi andra bara att hänga med..... Ville man lära sig vidare efter kunde man stanna kvar efteråt i salen. Det blev dansstopp där senare också:) Tack My!
Veckan innehöll också luftgevär, kör, ridning och frilek.
 Johanna startade upp en av våra alster till Vernissaget den 22 oktober med WCP tema, ett stort papper där alla barn trycker sina händer på. Vad som ska stå i händerna är än så länge en hemlighet.
Bilder på detta kommer senare de ligger på Maria Janssons mobil:)

Tack och vi ses nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar