söndag 27 september 2015

Vecka 39

Hej på er alla!

Denna vecka har vi bla varit i Blåbärsskogen, ridit och som fredagskul var det Bingo.


Här leker de klädnypsleken, du ska ta motståndarlagets klädnypor till ditt bo.


Bingot var ett speciellt bingo som handlade om Barnens rättigheter och milleniummålen. Barnen fick lägga kort på en bingoplan med bilder istället för siffror. Till varje bild fanns en liten text som gav oss kunskap om vad barnen har för rättigheter i världen, skola, mat, sjukvård osv.
Det handlade också om milleniummålen som bla var att fler mammor skulle överleva födslar, barnadörligheten ska minska, öka jämställdheten mellan män och kvinnor.


Här räckte en flicka upp handen och berättade om att det var detta Malala kämpade för. Och att Malalas pappa var så förståndig så han undervisade flickor i smyg fastän det var förbjudet i hemlandet.

 Så underbart när barnen drar paralleller med den kunskap de har. I detta fall kom denna kunskap från   en bok om Malala som de läst högt i skolan. Underbart!

De som fick en rad först vann att få önska nästa fredagskul och de som fick hel bricka först skulle få önska ett mellis, men det blevså att alla samtidigt fick full bricka. Så nu får alla lämna in förslag och det alternativ som får flest röster vinner. 

Bilder kommer vid något annat tillfälle:)

Vi ses!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar