söndag 25 oktober 2015

Vecka 43 Vernissaget

Äntligen Vernissage!
Vi har nu under flera veckor jobbat och tränat på våra alster/dans till vårt WCP-vernissage.
Här ser ni några foton på resultaten och en kort förklaring gentemot barnkonventionen till de alster vi gjort. Utställningen står kvar i två veckor till om ni missade Vernissaget. Barnen får vänta med att ta hem sina dockor/fredsduvor ett tag:)


Händer: Alla barn i klass 2-3 har tryckt sina händer med fingerfärg. De har sedan fått skriva något som är typiskt de eller något som de är.
Ur barnkonventionen:
Varje barn har rätt till ett eget namn, ett medborgarskap och att känna till sittursprung. 
Varje barn har rätt till yttrandefrihet, att tänka, tycka och uttrycka sina åsikter.
Varje barn har rätt att behålla sin identitet.


Fredsduvor: Vi har på Eftis 2-3 vikt duvor i origamiteknik. Vi ville utmana barnen i att läsa en instruktion och göra en tredimensionell skapelse.
Ur barnkonventionen:
Alla barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling.
Barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn.= fred:)Dans: Alla barn i klass2-3 och Klubben har under ledning med My tränat in en dans. Budskapet i låten är Never say never med Justin Birger. Säg aldrig att det inte fungerar att kämpa och försöka göra något.


Dockor: Alla är vi olika, men alla har vi ett hjärta. Alla på Eftis har fått skapa en docka, vi på vårt Eftis valde att sy dockor i filttyg. Sedan fick de fritt välja hår, kläder osv.
Ur barnkonventionen:
Varje barn har rätt att behålla sin identitet.
Varje barn har rätt till ett eget namn, ett medborgarskap och att känna till sitt ursprung. Sist men inte minst, fikat där överskottet går till vår vänort Mbuko i Tanzania. Många hade lämnat in fikabröd men vi behöver mer, så vi slipper köpa fikabröd nästa år:)
Vi hade också lotteriförsäljning, vinnaren dras i veckan efter höstlovet. Vinsterna är från Tanzania och pengarna går dit också.

Tack för ännu ett lyckat Vernissage!

// Johanna, Marta, My, Peter och Rickard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar