fredag 19 februari 2016

Vecka 7

Hej!
Det har varit en lite annorlunda vecka för oss på Eftis. Under måndagen var 2:orna på expedition och på torsdagen var det 3:ornas tur. Dessutom har minst 7-10 barn varit sjuka i Hjortar och Rävar så det har varit få barn på plats. 
Den första bilden i bloggen är från mellis i torsdags när Giraffer och Zebror hade expedition och bara några Hjortar och Rävar fanns på plats.

 Vi ändrade därför också schemat så de som var där gick till Apotekarängen istället för Blåbärsskogen. Och veckans melodifestival deltävling får bli nästa vecka då hälften av deltagarna var sjuka och publiken likaså:)Som fredagskul blev det en överraskning på Apotekarängen, det var snöbollskrig!
Under ordnade former med uppbyggda borgar och som slutkläm att ta det andra lagets kon.
Barnen önskade själva att köra killar mot tjejer. Tjejerna krigsmålade sig och sedan startade byggandet av borgar med påföljande snöbollskrig. Visst gjorde det lite ont ibland när man fick en snöboll på huvudet eller så, men de var mest väldigt roligt!
Först gick Rickard igenom reglerna med Hjortar och Rävar i klassrummet, så alla kunde säga sitt och diskutera fram en bra tävling av det hela. Bra sätt att lära sig den demokratiska processen. Sedan informerades treorna om reglerna vid mellis, så alla var välbekanta med reglerna vid själva snöbollskriget. Däremot händer det att man duckar och får en snöboll i huvudet som inte var menad så från början. 

Nu ser vi alla fram emot sportlovet, här på Eftis är det havstema som gäller. 
Ett intressant tema med både rörelse, skapande och teori som inslag!

Ett riktigt trevligt lov önskar vi er alla!
//personalen på Eftis 2-3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar