fredag 18 mars 2016

Vecka 11

Leklotteri.

Man tar en lapp ur en burk, på den står det ett yrke. Sedan bygger man upp en affär, bank, spa med de andra som fått samma yrke. 
Här behöver man inte oroa sig för vad man ska leka, 
med vem man ska leka eller 
att några andra tycker att jag är fånig som leker för alla leker:)

I  Allmänna råd för fritidshemmet står det:

"Leken kan bidra till att skapa meningsfullhet för eleverna och den har en central plats i fritidshemmets verksamhet. I leken kan eleverna bland annat bearbeta intryck, utveckla fantasi och kreativitetet och utveckla sin samarbets och kommunikationsförmåga. Leken ger även eleverna möjlighet att öva sig i turtagning, samförstånd, koncentration och uthållighet. Det här är erfarenheter och förmågor som i förlängningen kan bidra till ökad måluppfyllelse för eleverna. Det är värdefullt att det finns utrymme för både elevernas egen lek och för lek som är initierad av personalen. Då eleverna leker på eget initiativ behöver personalen ha en tydlig roll, vilket kan vara allt ifrån att observera grupprocessen och minimera sådant som stör till att stödja elever att komma in i leken eller att tillföra något nytt i syfte att utveckla den."
I leklotteriet leker du kanske med någon du annars inte hade lekt med. Barnen får träna på att räkna då de i banken får en startsumma som de sedan få handla för i de olika näringsverksamheterna. De kommer varandra nära under massage i Spaverksamheten. 
Barba La-la, en glad hjort som sytt en present till sin syster. Vårens ankomst i form av hopprep och tennisspel.
 Schack med Peter.


Nu är det en vecka kvar till påsklov och sedan har vi en härlig vår att se fram emot! 
Mindre lerig skolgård och många uteaktiviteter i strålande solsken:)

// Eftis 2-3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar