fredag 1 maj 2015

Vecka 18

Vuxenledda aktiviteter. 
Vi är kvar på skolan nu under dessa veckor då det är många andra aktiviteter som 
Skansenbesök, dansträningar och körkonsert.
Istället förbereder vi vuxna någon aktivitet som inte bara är skapande verksamhet utan det kan vara lekar eller upptäcksbaserande.
Denna vecka hade Linda planerat lekar för tisdagen och torsdagen, medan
 Simon hade fixat med såpbubblor ute på verandan som sin aktivitet i onsdags. 

Det blev väldigt populärt så denna station får vi göra om! Det är roligt när det samlas barn från alla olika avdelningar och leker/upptäcker saker tillsammans.
Linda hade på tisdagen leken "Gäddan leker" utomhus på innegården och på torsdagen hade vi möjligheten att få ha gymnastiksalen vilket var skönt med tanke på hur mycket det blåste.
 De lekte en lek där en av barnen fick stå på ena änden och säga vilken färg man behövde ha för att få gå tex 5 myrsteg eller 2 elefantsteg. Sedan antar jag att man ska springa in i mål utan att bli kullad....men jag kanske har fel. Elefantsteg.

Myrsteg.

I onsdags fick alla komma in klassvis i Giraffernas klassrum och titta på youtube klipp med det djur som de ska dansa i föreställningen. Jag vill inte avslöja riktigt vilka djur det är, men jag tror att ni vet vilket djur ert barn ska vara. Vi talade om djuret, hur det rör sig, ser ut osv. De började fundera på vilken färg på kläder som vore lämpligt för deras dans. Mest blir det grått/vitt och brunt kom vi fram till i alla klasserna.


 Valborgs brasor.
 I torsdags när det blåste så hemskt fick man välja på att gå in vara ute eller vara i gymnastiksalen. Inne i verkstaden erbjöds de att få göra Valborgsmässobrasor med silkespapper och färgade tennstickor. Det blev jättefina bilder med varierade mönster och former. Vi har riktigt konstnärliga barn hos oss:)

Glad Valborg hälsar vi er alla eller som finlandssvenskarna säger Glada Vappen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar