fredag 30 januari 2015

Vecka 5

Denna vecka var vi på VinterFriluftsEftis på tisdagen och onsdagen, barnen fick välja mellan att åka pulka, skidor eller leka i snön på Apotekarängen eller nere i Näset. Vi var ca 22 som gick till Apotekarängen de flesta med skidor på. Vi åkte runt, i backar och avslutade med en slalomtävling. Roligt hade vi! Nere på Näset var det pulka och madrass åkande samt lekande i snön.

Under onsdagen började det tyvärr regna, så torsdagens utedag försvann. När det bara är is och slask ute kände vi att vi hellre gick in och gjorde aktiviteter. Vi var dock ute till 14.30 som vi brukar.På väg till Apotekarängen med skidor i högsta hugg.På väg till Näset med madrasser och pulkor.


Snön regnade bort, men man kan alltid leka ute iallafall som vi gjorde under torsdagen.Man kan ALLTID spela fotboll:Vi har fortsatt med vårt samelandskap nu har det blivit träd, en bäck och och en snögubbe.
 Vi har börjat fläta band som är ett vanligt hantverk hos samerna. Fyr, fem, sex och sjuflätning samt ett kvinnligt och manligt sameband. Rött, gult, blått och grönt är färgerna som gäller:)På fredagen var det bingo som stod på schemat, utelek och fortsatt skapande!
Tack för ännu en mysig vecka, vi hoppas på mer snö och kyla 
så vi kan ha vårt VinterFriluftsEftis!

//personalen på 1-2 Eftis


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar